<script type="text/javascript"> nuffnang_bid = "47b0cc2252348bb13393d12c20c97e2d"; document.write( "<div id='nuffnang_lr'></div>" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); </script>

Aksi Najib Razak - Golf Persahabatan Malaysia China

Hubungan dua hala antara China dan Malaysia (politik dan ekonomi) adalah amat baik umpama isi dengan kuku. Aksi Bergaya Gambar Najib beraksi di Golf Persahabatan Malaysia-China. "Ia sesuatu yang amat dekat di hati saya" itulah kata-kata Dato Seri Najib dalam ucapan sempena Golf Persahabatan Malaysia-China Ke-41. Extra: Kata Gurauan Jokowi mengenai Golf dan Najib Razak.

Aksi Najib Razak - Golf Persahabatan Malaysia China

Hubungan diplomatik Malaysia - China telah dianggap amat erat walaupun wakil Kerajaan China untuk acara itu cuma Perniagaan, Usahawan dan Kaunselor Perdagangan Kedutaan China sahaja. Lihat Aksi Bergaya Gambar Najib Golf Persahabatan Malaysia-China. Mengingatkan kita dengan kenyataan Najib suatu ketika dulu, Anak-anak Nelayan pun Bermain Golf.

Ini kerana ayahanda saya, Allahyarham Tun Abdul Razak telah mengambil langkah berani 41 tahun lalu sebagai negara ASEAN yang pertama menjalin hubungan diplomatik dengan Republik Rakyat China, walaupun perang dingin belum berakhir.
— Kata-kata Hebat Datuk Seri Najib Razak

Dato Seri Najib juga sentiasa terpaksa memetik nama ayahnya, Tun Abdul Razak. Sebagai tanda mengenang jasa dan sumbangan besar Tun Razak, sebagai rakyat Malaysia kita perlulah menyoking anaknya, iaitu Najib Razak. Selan Sukaneka, kerajaan Malaysia juga bertukar-tukar haiwan dengan kerajaan China demi menunjukkan hubungan mesra dua negara.
Previous
Next Post »